veelgestelde-vragen

Veelgestelde vragen

De cursus is Engelstalig. Moet ik me hierop voorbereiden?
Over het algemeen leert de ervaring dat studenten weinig problemen ervaren met het Engels. De opleiding draait voor het grootste gedeelte om praktische vaardigheden. Daarnaast is Engels ook niet de moedertaal van de docenten, dit houdt in dat u niet beoordeeld wordt op grammatica en/of spelfouten. Wilt u zich toch graag in het Nederlands voorbereiden op de theorie, dan adviseren wij u een van de volgende Nederlandstalige boeken:
‘Oedeem en oedeemtherapie’ H.P.M. Verdonk | ISBN 9789031350575
‘Omgaan met lymfoedeem’ A. Harrewijn, P. Haspels en A. van Beek | ISBN 9789031350070

Moet ik iets meenemen naar de eerste les?

Er wordt geadviseerd een (hoes)laken, handdoek en talkpoeder mee te brengen.

Ben ik een erkend oedeemtherapeut na het afronden van de opleiding?
De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd voor de deelregisters Algemeen Fysiotherapeut en aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF voor 160 punten. Na het afronden van de opleiding kunt u zich tevens inschrijven als lid van de NVFL.

Waar kan ik overnachten?
U heeft besloten zich in te schrijven voor de opleiding maar woont niet in de omgeving van Groningen. Waar kunt u overnachten? Bij verblijf in Groningen vind u tal van accommodaties in verschillende prijsklassen. Ook is het mogelijk om op de locatie waar de cursus gegeven wordt, het Nescio Hotel in Haren te overnachten.

Hoeveel studiebelasting kan ik verwachten naast de lesuren?
In de avonduren wordt van de studenten verwacht dat ze de dagelijkse lessen tenminste 2 uur herhalen. Daarnaast zal in het weekend de theorie bestudeerd moeten worden.