zwachtelen Coban opleiding oedeem

Flexibel opleidingstraject

De vernieuwde opleiding oedeemfysiotherapie van de Dr. Vodder School International is modulair van opzet. Afhankelijk van jouw eigen doelstelling kun je de modules van jouw keuze volgen.

Werk jij veel met sporters en wil je vooral de eerste zorg bij postoperatieve of posttraumatische zwelling kunnen bieden? Dan zijn modules 1 en 2 wat voor jou! Je volgt dan niet de gehele opleiding tot oedeemfysiotherapeut maar hebt wel een mooie aanvulling op je reguliere kennis als fysiotherapeut. Wil jij echt geregistreerd oedeemfysiotherapeut worden en ligt je passie bij het behandelen van lymfoedeem? Dan is module 3 de beste keus voor jou. Vanaf 2020 kun jij kiezen wat het beste bij jou en je werksituatie past!

Data 2022:
Module 1: 14-17 december 2022

Data 2023:
Module 2: 13 – 14 januari en 3 – 4 februari 2023
Module 3:
10-11 februari online theorie via ZOOM, 15-17 maart en 20-24 maart 2023

(Module 1 heeft 16 uur online scholing en 4 contactdagen, module 2 heeft 4 contactdagen en module 3 heeft 2 dagen online scholing en 8 contactdagen)

Lestijden:
Dagelijks van 8.30 uur tot ca. 17.00 met tussen de middag gelegenheid voor lunch. In de avonduren wordt van de studenten verwacht dat ze de dagelijkse lessen tenminste 2 uur herhalen. Daarnaast zal in het weekend de theorie bestudeerd moeten worden.

Docenten:
Mw. Dr. Melanie Wohlgenannt, theoriedocent module 3 (Engelstalig)
Dhr. Dr. Markus Killinger, theoriedocent module 3 (Engelstalig)
Dhr. A. Wittlinger PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent module 3 (Engelstalig)
Mw. R. Bosch PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent i.o. module 1 (Nederlandstalig)
Mw. F. Potijk MSc PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent module 1 en 2 (Nederlandstalig)
Mw. J. Bosman PT, oedeemfysiotherapeut (Nederlandstalig)
Mw. I. Sissingh, compressiespecialist (Nederlandstalig)

Inhoud van de opleiding:
De e-learning basiscursus (2 dagen online scholing in eigen tijd) is de toegangscursus voor iedere fysiotherapeut. Module 1 bestaat uit 4 dagen klassikale cursus en behandelt de originele grondslag van Dr. Vodder Manual Lymph Drainage (MLD) en hun toepassing op elk lichaamsdeel. Module 2 (4 lesdagen) kan worden gevolgd nadat module 1 is voltooid. Klinische indicaties voor MLD worden gegeven voor patiënten met een intact lymfevatenstelsel (veelal postoperatief of posttraumatisch). Deze module is erg geschikt voor (sport)fysiotherapeuten die veel werken met orthopedische patienten. Module 3 is een 10-daagse lymfologie cursus en ontworpen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lymfoedeem en oedeemmanagement. Het kan gevolgd worden na voltooiing van tenminste module 1.
Lees het volledige curriculum om een indruk te krijgen van de onderdelen per lesweek. Na het succesvol afronden van module 3 mag u zich Vodder-gecertificeerd oedeemtherapeut noemen!

Kosten:
De prijs van de opleiding is inclusief koffie/thee/lunch, lesmateriaal en bandagemateriaal. Tijdens module 3 heeft u de mogelijkheid om aanvullend online video’s aan te schaffen als naslagwerk. Deze mogelijkheid is optioneel en niet noodzakelijk voor het behalen van de opleiding.

Reguliere tarief: 
Module 1: €1245,-
Module 2: €845,-
Module 3: €1895,-
Pakketkorting module 1 & 2: €1990,- (€100,- korting)
Pakketkorting module 1 & 3: €3040,- (€100,- korting)
Pakketkorting module 1 & 2 & 3: €3835,- (€150,- korting)

Locatie:
De cursussen vinden plaats in het Fletcher Familiehotel Paterswolde, een mooi hotel (gratis parkeren) in een bosrijke omgeving en vlakbij het Paterswoldse MeerVoor de cursisten die graag in het hotel willen verblijven tijdens de cursussen biedt het hotel een speciaal overnachtingstarief aan. Cursisten ontvangen deze informatie na aanmelding van de cursus.

Extra informatie:
Module 1 en 2 worden door een Nederlandstalige docent gegeven, module 3 door een Engelstalige docent. Uitsluitend het volgen van tenminste de modules 1 en 3 geven toegang tot het register oedeemfysiotherapie (en dus declareren van het tarief oedeemfysiotherapie). De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd door het Kwaliteitshuis Fysiotherapie voor totaal 160 punten: module 1: 48 punten, module 2: 32 punten, module 3: 80 punten. Bij minimaal 12 studenten zal de cursus plaatsvinden.

Direct inschrijven