Modulaire opleiding oedeemfysiotherapie

Flexibel opleidingstraject

De vernieuwde opleiding oedeemfysiotherapie van de Dr. Vodder School International is modulair van opzet. Afhankelijk van jouw eigen doelstelling kun je de modules van jouw keuze volgen.

Werk jij veel met sporters en wil je vooral de eerste zorg bij postoperatieve of posttraumatische zwelling kunnen bieden? Dan zijn modules 1 en 2 wat voor jou! Je volgt dan niet de gehele opleiding tot oedeemfysiotherapeut maar hebt wel een mooie aanvulling op je reguliere kennis als fysiotherapeut. Wil jij echt geregistreerd oedeemfysiotherapeut worden en ligt je passie bij het behandelen van lymfoedeem? Dan is module 3 de beste keus voor jou. Vanaf 2020 kun jij kiezen wat het beste bij jou en je werksituatie past!

Data 2024:
Module 1: 9-10 en 23-24 september 2024
Module 2: 4-5 en 18-19 oktober 2024
Module 3: 8-9 november 2024 online theorie via ZOOM, 27 t/m 29 november en 9 t/m 13 december 2024

(Module 1 heeft 16 uur online scholing en 4 contactdagen, module 2 heeft 4 contactdagen en module 3 heeft 2 dagen online scholing en 8 contactdagen)

Lestijden:
Dagelijks van 8.30 uur tot ca. 17.00 met tussen de middag gelegenheid voor lunch. In de avonduren wordt van de studenten verwacht dat ze de dagelijkse lessen tenminste 2 uur herhalen. Daarnaast zal in het weekend de theorie bestudeerd moeten worden.

Docenten:
Mw. Dr. Melanie Wohlgenannt, theoriedocent module 3 (Engelstalig)
Dhr. Dr. Markus Killinger, theoriedocent module 3 (Engelstalig)
Dhr. A. Wittlinger PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent module 3 (Engelstalig)
Mw. R. Bosch PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent module 1 (Nederlandstalig)
Mw. F. Potijk MSc PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent module 1 en 2 (Nederlandstalig)
Mw. J. Bosman PT, oedeemfysiotherapeut (Nederlandstalig)
Mw. I. Sissingh, compressiespecialist (Nederlandstalig)

Inhoud van de opleiding:
De e-learning basiscursus (2 dagen online scholing in eigen tijd) is de toegangscursus voor iedere fysiotherapeut. Module 1 bestaat uit 4 dagen klassikale cursus en behandelt de originele grondslag van Dr. Vodder Manual Lymph Drainage (MLD) en hun toepassing op elk lichaamsdeel. Module 2 (4 lesdagen) kan worden gevolgd nadat module 1 is voltooid. Klinische indicaties voor MLD worden gegeven voor patiënten met een intact lymfevatenstelsel (veelal postoperatief of posttraumatisch). Deze module is erg geschikt voor (sport)fysiotherapeuten die veel werken met orthopedische patienten. Module 3 is een 10-daagse lymfologie cursus en ontworpen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in lymfoedeem en oedeemmanagement. Het kan gevolgd worden na voltooiing van tenminste module 1.

Lees het volledige curriculum om een indruk te krijgen van de onderdelen per lesweek. Na het succesvol afronden van module 3 mag u zich Vodder-gecertificeerd oedeemtherapeut noemen!

Kosten:
De prijs van de opleiding is inclusief koffie/thee/lunch, lesmateriaal en bandagemateriaal. Tijdens module 3 heeft u de mogelijkheid om aanvullend online video’s aan te schaffen als naslagwerk. Deze mogelijkheid is optioneel en niet noodzakelijk voor het behalen van de opleiding.

Module 1: €1245,-
Module 2: €845,-
Module 3: €2045,-
Pakketkorting module 1 & 2: €1990,- (€100,- korting)
Pakketkorting module 1 & 3: €3190,- (€100,- korting)
Pakketkorting module 1 & 2 & 3: €3985,- (€150,- korting)

Extra informatie:
Module 1 en 2 worden door een Nederlandstalige docent gegeven, module 3 door een Engelstalige docent. Uitsluitend het volgen van tenminste de modules 1 en 3 geven toegang tot het register oedeemfysiotherapie (en dus declareren van het tarief oedeemfysiotherapie). De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd door het Kwaliteitshuis Fysiotherapie voor totaal 160 punten: module 1: 48 punten, module 2: 32 punten, module 3: 80 punten. Bij minimaal 12 studenten zal de cursus plaatsvinden.