Aanleiding

Ontzettend trots ben ik op mijn vriendin Nessa die jaren na haar strijd tegen borstkanker een brochure heeft gemaakt voor jonge vrouwen met borstkanker.

Waarom deze brochure?

Nessa was 19 jaar toen de diagnose borstkanker werd gesteld, ze kon de artsen maar niet geloven. Helaas moest ook zij de realiteit onder ogen zien, maar ze wilde zich wel zo goed mogelijk inlezen en voorbereiden op wat (mogelijk) komen ging. Tijdens haar zoektocht naar informatie bleek het lastig om informatie te vinden die op een manier geschreven was die ook haar als 19-jarige aansprak. Ze vond veelal informatie die gericht was op iets oudere vrouwen en voelde zich daardoor nog meer een uitzondering gezien haar jonge leeftijd. Over onderwerpen die voor haar belangrijk waren, zoals ‘kan ik nog mooie lingerie aan’, ‘hoe gaat het nu verder met mijn studie’, ‘wat te doen als ik een vriendje krijg’ en ‘kan ik nog kinderen krijgen’, kon ze nauwelijks informatie vinden.

Jong Borstkanker

Dit alles heeft haar ertoe aangezet dat ze na 9 jaar (in goede gezondheid :-)) de brochure ‘Als jouw wereld stil komt te staan…’ en de website www.jongborstkanker.nl heeft gemaakt, waar je die informatie en antwoord op al deze vragen kunt vinden.

Hoe bestellen?

Op de website www.jongborstkanker.nl is veel informatie te vinden en kun je tegen een geringe vergoeding de brochure bestellen. Ook kunt u via het contactformulier flyers aanvragen om in de wachtkamer te leggen. Zorg ervoor dat jullie patiënten niet tegen dezelfde zoektocht aanlopen en bestel de brochure nu!!