Logo LOF Groningen

 

 

Lymfologie & Oncologie Fysiotherapie Groningen verzorgt vanaf 1 januari 2016 onder de naam LOF Groningen gespecialiseerde fysiotherapie aan cliënten met lymfoedeem, lipoedeem, veneus oedeem en kanker. De behandeling van oedeem is ingewikkeld en de nazorg van kankerpatiënten waar mogelijk nog ingewikkelder. Goede zorg vraagt de kennis van verschillende zorgverleners. LOF is de eerste praktijk voor fysiotherapie in Groningen die zich uitsluitend richt op oedeem en kanker en is daardoor in staat zorg op maat te leveren.

Lymfologie is de verzamelnaam voor oedeemklachten in de breedste zin van het woord. Niet alleen behandeld LOF Groningen cliënten met lipoedeem en lymfoedeem, ook veneuze cliënten worden van advies voorzien. In de praktijk kunnen oedeemcliënten behandeld worden met manuele lymfedrainage, compressietherapie, zwachtelen, lymftaping, oefentherapie, voorlichting en adviezen. Tijdens de intake en het onderzoek wordt in overleg met de cliënt bepaald wat het behandelplan zal zijn. Op deze manier levert LOF zorg op maat. Door de samenwerking met Compressiezorg wordt ook de Therapeutisch Elastische Kous bij LOF aangemeten.

Oncologische cliënten worden in de praktijk behandeld met doelgerichte therapie, afgestemd op klachten die ontstaan zijn als gevolg van de ziekte zelf of door de operatie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie of aanvullende hormonale therapie. Daarnaast verzorgt de praktijk op maat gemaakte oncologische revalidatieprogramma’s.

Joyce Bosman heeft ruim 10 jaar toegewijde ervaring in de behandeling van lymfologische en oncologische cliënten en is nationaal en internationaal een begrip. In 2015 besloot ze haar eigen fysiotherapiepraktijk LOF voor lymfologie en oncologie in Groningen op te richten om op deze manier haar kennis en ervaring te delen.

Kijk voor meer informatie op www.lofgroningen.nl of neem contact op met info@lofgroningen.nl of 050 211 1929.

Zwachtelen hand bij LOF Groningen