Cursus Compressie/Taping – creating solutions

Hou je van complexe casussen en wil je de beste behandeling bieden aan je cliënt op oedeemgebied?
Lees dan de inhoud van deze nieuwe cursus, een aanrader om te volgen; lymftaping als toepassing voor jou als oedeemtherapeut!
In samenwerking met medi heeft FysioTape de cursus “LymfTaping en Compressie” voor oedeemtherapeuten en huidtherapeuten ontwikkeld.

LymfTaping
Daar waar geen compressiematerialen kunnen worden ingezet (bijvoorbeeld bij Midline oedeem) kan LymfTaping de behandeling aanvullen voor een optimaal resultaat. In deze praktijkgerichte cursus wordt veel geoefend met diverse compressiematerialen gecombineerd met uitgebreide LymfTaping technieken. Op deze manier raak je nog meer vertrouwd met de materialen en mogelijkheden. De cursus wordt verzorgd door Froukje Potijk of Joyce Bosman, beiden zeer ervaren oedeemtherapeuten en docenten. Tijdens de cursus worden ze ondersteund door medi productspecialisten.

Tijdens deze cursus komen alle aspecten van het zwachtelen aan bod, wanneer gebruik je bijvoorbeeld welk materiaal voor een optimaal resultaat? Naast het zwachtelen komen tevens alle mogelijkheden van LymfTaping bij oedeem aan bod (kennis van LymfTaping is noodzakelijk). Daar waar geen compressiematerialen kunnen worden ingezet (bijvoorbeeld bij Midline oedeem) kan LymfTaping de behandeling aanvullen. In deze praktijkgerichte cursus (organisatie i.s.m. Medi) wordt veel geoefend met diverse compressiematerialen gecombineerd met uitgebreide LymfTaping technieken. Tevens is er ruimte voor het inbrengen van casussen en intervisie.

Overige informatie
Cursusduur: 2 dagen van 8 uur
Cursusgeld: € 395,-
Cursus is inclusief: uitgebreide lunch, koffie / thee en frisdrank, officieel MTC certificaat
Accreditatie: 13 punten voor Algemeen- en Oedeemfysiotherapeut
13 punten voor Keurmerk Fysiotherapie
Doelgroep: (oedeem)fysiotherapeuten en huidtherapeuten
* Voorwaarde om mee te doen is dat je een basiscursus LymfTaping (MTC) – Fysiotherapie hebt gevolgd.

Voor meer informatie over de docenten en over de inhoud van het programma (o.a. aandacht voor basiskennis over oedeem, basis compressietherapie, basis LymfTaping, specialistisch zwachtelen en nog veel meer) kunt u hier kijken.
Wil je in het algemeen meer lezen over wanneer oedeemtherapie wordt ingezet? Dan kun je hier verder lezen.

(Let op! U wordt doorgelinkt naar de website van FysioTape, de aanbieder van deze scholing.)
Direct inschrijven