zwachtelen Coban opleiding oedeem

Data:
De cursus duurt in totaal 20 dagen verspreidt over 4 weken. De data van de eerstvolgende cursus zijn:
Basiscursus:           Week 36 (3 – 7 september 2018) en week 40 (1 – 5 oktober 2018)
Therapiecursus:     Week 45 en 46 (5 – 9 november en 12 – 16 november 2018)

Lestijden:
Dagelijks van 8.30 uur tot ca. 17.00 met tussen de middag gelegenheid voor lunch. In de avonduren wordt van de studenten verwacht dat ze de dagelijkse lessen tenminste 2 uur herhalen. Daarnaast zal in het weekend de theorie bestudeerd moeten worden.

Docenten:
Mw. Dr. Christine Heim MD MPH, theoriedocent (Engelstalig)
Dhr. Andreas Wittlinger PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent therapiecursus (Engelstalig)
Mw. F. Potijk PT, oedeemfysiotherapeut en praktijkdocent basiscursus (Nederlandstalig)
Mw. J. Bosman PT, oedeemfysiotherapeut (Nederlandstalig)
Mw. I. Sissingh, compressiespecialist lymfoedeem (Nederlandstalig)

Inhoud van de opleiding:
Tijdens de BASIS-OPLEIDING worden in twee weken de basistechnieken van Manuele Lymf Drainage en de speciale handgrepen aangeleerd. De speciale handgrepen worden bij de behandeling van een breed scala aandoeningen ingezet. De basis-opleiding wordt afgesloten met een tussentijds examen.

Tijdens de THERAPIE-OPLEIDING wordt in twee weken de oedeembehandeling in theorie en praktijk onderwezen, met de nadruk op de behandeling in de context van CDT. De nieuwste wetenschappelijke feiten binnen het gebied van lymfologie zullen besproken worden. Daarnaast leert men zwachtelen en specifieke Manuele lymfdrainage-technieken. De therapie-opleiding wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkexamen. Na het slagen voor dit examen worden certificaten uitgereikt.

Lees het volledige curriculum om een indruk te krijgen van de onderdelen per lesweek. Na het succesvol afronden van de opleiding mag u zich Vodder-gecertificeerd oedeemtherapeut noemen!

Kosten:
De totaalprijs voor de gehele opleiding is €3970,- inclusief koffie/thee/lunch, lesmateriaal, DVD’s en bandagemateriaal.

Locatie:
Postillion Hotel Haren, Emmalaan 33, 9752 KS Haren.

Extra informatie:
De opleiding is grotendeels Engelstalig. De opleiding oedeemtherapie is opgedeeld in een basisdeel en therapiedeel en kan uitsluitend als geheel gevolgd worden. Ter afsluiting wordt er een toets afgenomen. De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd voor de deelregisters Algemeen Fysiotherapeut en aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF voor 160 punten. Daarnaast is de opleiding tevens geaccrediteerd door Keurmerk Fysiotherapie voor eveneens 160 punten. Bij minimaal 14 studenten zal de cursus plaatsvinden.

Inschrijven:
Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de opleiding, schrijf u dan vandaag nog in!

inschrijven-oedeemtherapie-opleiding

Schrijf u nu in!

Startdatum: 3 september 2018
Cursusduur: 20 studiedagen
Locatie: Postillion Hotel Haren
KNGF accr.: 160 punten
Keurmerk: 160 punten
Kosten: € 3970,-
Nu inschrijven

Nieuwsarchief