U zoekt als fysiotherapeut een specialisatie. Wellicht is een opleiding oedeemfysiotherapie (lymfdrainage) iets voor u. Oedeemtherapie Vodder Nederland biedt de originele opleiding oedeemtherapie aan, zoals deze wereldwijd wordt gegeven. De Vodder Akademie uit Oostenrijk komt eenmaal per jaar naar Groningen om de cursus te doceren. De opleiding oedeemtherapie heeft een totale duur van 4 weken en is momenteel de goedkoopste van Nederland! Opleidingsfeiten geeft meer informatie over startdata en kosten.

De opleiding is opgedeeld in een basisopleiding en therapieopleiding en kan uitsluitend als geheel gevolgd worden. Ter afsluiting wordt er een toets afgenomen. De opleiding is erkend en geautoriseerd door de NVFL (lidvereniging KNGF) en is geaccrediteerd voor de deelregisters Algemeen Fysiotherapeut en aantekeningenregister Oedeemfysiotherapeut van het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF voor 160 punten. Daarnaast is de opleiding tevens geaccrediteerd door Keurmerk Fysiotherapie voor eveneens 160 punten. Bij minimaal 14 studenten zal de opleiding starten. Daarnaast biedt deze opleiding ook de mogelijkheid om direct in Oostenrijk of Duitsland aan het werk te kunnen, aangezien de opleiding ook daar de titel tot oedeemfysiotherapeut geeft!

Wat biedt de opleiding Oedeemtherapie:

Deelnemers verkrijgen uitstekende handtechnieken van de originele Dr. Vodder methode van Oedeemtherapie met onze gecertificeerde vakleerkrachten. Onze gecertificeerde docenten richten zich op u als een individu en helpen u de technieken te ontwikkelen die nodig zijn om de best mogelijke resultaten te leveren bij iedere patiënt.

We doceren niet alleen de basistechnieken van Vodder, maar tevens een scala aan uitgebreide technieken, die u in staat stellen manuele lymfdrainage toe te passen op onder andere orthopedische patiënten, brandwonden, oedeem en dermatologische patiënten. Daarnaast komen de richtlijnen lymfoedeem en lipoedeem uitgebreid aan bod. Lees het volledige curriculum om een indruk te krijgen van de onderdelen per lesweek. Op de pagina toepassingen oedeemtherapie wordt uitgelegd waar u deze techniek nog meer op kunt toepassen.

inschrijven-oedeemtherapie-opleiding

Schrijf u nu in!

Startdatum: 9 september 2019
Cursusduur: 20 studiedagen
Locatie: Postillion Hotel Haren
KNGF accr.: 160 punten
Keurmerk: 160 punten
Kosten: € 2995,-
Nu inschrijven

Nieuwsarchief